Karbanátky ze sušených hub - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky ze sušených hub
Karbanátky ze sušených hub
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34773 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Houby sušené |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 dl | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
80 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 123,4mg |
Draslík | 888,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 184,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Majoránka, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky ze sušených hub postup přípravy receptu:
1 | Směs omytých sušených hub namočíme do 0,5 litru studené vody na 15 minut, pak je scedíme, dáme do kastrolku s 0,5 litrem čisté vody, přidáme drcený kmín a sůl a houby 10 minut pomalu povaříme. |
2 | Očistíme cibuli s česnekem, cibuli drobně pokrájíme. Omyjeme petrželovou nať a též ji drobně pokrájíme. Žemle namočíme do mléka. |
3 | Houby, vymačkané žemle a česnek pomeleme na masovém strojku. |
4 | V míse vše smícháme s vejci, cibulí, majoránkou, čerstvou petrželkou a pepřem. Houbovou směs podle chuti dosolíme, vytvoříme si malé kulaté karbanátky, které obalíme ve strouhance a usmažíme v pánvi na rozpáleném oleji do zlatohněda z každé strany. Smažíme je přibližně 4–5 minut z každé strany, podáváme je teplé i studené. |