Recept

Karbanátky ze sušených hub

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34773

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Houby sušené
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Majoránka
1 dl Mléko polotučné
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
80 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 182kJ
11% Sacharidy 40 g
8% Tuky 6 g
19% Sodík 389 mg
32% Bílkoviny 18 g

Karbanátky ze sušených hub postup přípravy receptu:

1

Směs omytých sušených hub namočíme do 0,5 litru studené vody na 15 minut, pak je scedíme, dáme do kastrolku s 0,5 litrem čisté vody, přidáme drcený kmín a sůl a houby 10 minut pomalu povaříme.

2

Očistíme cibuli s česnekem, cibuli drobně pokrájíme. Omyjeme petrželovou nať a též ji drobně pokrájíme. Žemle namočíme do mléka.

3

Houby, vymačkané žemle a česnek pomeleme na masovém strojku. V míse vše smícháme s vejci, cibulí, majoránkou, čerstvou petrželkou a pepřem. Houbovou směs podle chuti dosolíme, vytvoříme si malé kulaté karbanátky, které obalíme ve strouhance a usmažíme v pánvi na rozpáleném oleji do zlatohněda z každé strany. Smažíme je přibližně 4–5 minut z každé strany, podáváme je teplé i studené.

Poznámka

Ke karbanátkům z hub podáváme chleba, čerstvou zeleninu nebo kysané zelí. Podáváme je i s houbovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept