Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Domácí koblihy 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 34777

Ingredience

4 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Cukr moučkový
40 g Droždí
150 g Marmeláda jahodová
300 ml Mléko polotučné
600 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
300 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
6 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 847 kcal
Kilojoule 3 545kJ
31% Sacharidy 110 g
48% Tuky 36 g
15% Sodík 294 mg
35% Bílkoviny 20 g

Domácí koblihy postup přípravy receptu:

1

Ze 100 ml vlažného mléka, 20 g cukru, rozdrobeného droždí a 80 g hladké mouky připravíme kvásek.

2

V míse rozmícháme máslo se zbylým cukrem, přidáme žloutky, sůl a mícháme do pěny. Přidáme rum, citronovou šťávu, zbylé vlažné mléko, vykynutý kvásek, mouku a vypracujeme těsto. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a těsto necháme na teplém místě vykynout.

3

Na pracovní desce rozválíme těsto na plát silný asi 1 cm a sklenicí vykrajujeme koblihy.

4

Polovinu koblih potřeme marmeládou a přiložíme zbylé koblihy. Okraje přimáčkneme, znovu sklenicí vykrojíme a necháme chvíli kynout.

5

V pánvi ve větším množství oleje smažíme koblihy po obou stranách dozlatova. Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce.

Poznámka

Koblihy můžeme podávat pocukrované.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept