Houbové sněhové koblížky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbové sněhové koblížky
Houbové sněhové koblížky
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34778 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Hříbky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
80 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 špetka | Sůl mořská |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 392,0mg |
Draslík | 470,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 434,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pepř citronový, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Houbové sněhové koblížky postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme, necháme odkapat nebo je ubrouskem osušíme. Pak je nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a promícháme je. |
2 | V pánvi si rozpálíme máslo a hříbky krátce orestujeme. Vyjmeme je z omastku a necháme na papírovém ubrousku vychladnout. |
3 | V míse si vyšleháme bílky na tuhý sníh, který ochutíme citronovým pepřem a 2 špetkami mořské soli. Žloutky smícháme s moukou a přidáme je ke sněhu z bílků. Pak přidáme vychladlé hříbky a vše lehce promícháme. |
4 | V pánvi si rozpálíme olej, lžicí nabíráme houbovou směs a koblížky usmažíme z obou stran dozlatova. Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany. |
Poznámka
Ke koblížkům podáváme vařené brambory s tatarskou omáčkou.