Pražma s čedarem

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
18 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
975 mg
Cukr
390 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ryby podélně rozkrojíme a klademe je do máslem vymazané zapékací mísy. Porce osolíme, opepříme a posypeme citronovou kůrou.
  • 2
    Zakapeme citronovou šťávou a odměřeným množstvím vody. Mísu zakryjeme papírem na pečení, který jsme pomastili máslem.
  • 3
    Asi 20 minut pečeme v předehřáté troubě při 160 °C.
  • 4
    Ryby dáme na vyhřátý žáruvzdorný talíř, přikryjeme a udržujeme teplé. Výpek přecedíme a uschováme.
  • 5
    Uděláme bílou omáčku: v hrnci rozehřejeme máslo a přidáme hladkou mouku. Asi 2 minuty smažíme, průběžně promícháváme. Postupně ji zaléváme mlékem a vypečenou šťávou. Zredukujeme. Dochutíme pepřem a solí.
  • 6
    Bílou omáčkou zalijeme ryby, posypeme sýrem a 3–5 minut je 10 cm pod horkým grilem grilujeme, až se prohřejí a omáčka má na povrchu zlatavou kůrku.
  • 7
    Servírujeme, zdobíme kolečky citrónu a snítkami petrželové natě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.