Pražma s čedarem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražma s čedarem
Pražma s čedarem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34781 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Citronová kůra |
40 ml | Citronová šťáva |
4 plátek | Citrony |
20 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
1200 g | Pražma |
5 g | Sůl |
35 g | Sýr Čedar |
150 ml | Voda pitná |
BÍLÁ OMÁČKA | |
---|---|
30 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 228,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Citrony, Pražma, Sůl, Sýr Čedar, Voda pitná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pražma s čedarem postup přípravy receptu:
1 | Ryby podélně rozkrojíme a klademe je do máslem vymazané zapékací mísy. Porce osolíme, opepříme a posypeme citronovou kůrou. |
2 | Zakapeme citronovou šťávou a odměřeným množstvím vody. Mísu zakryjeme papírem na pečení, který jsme pomastili máslem. |
3 | Asi 20 minut pečeme v předehřáté troubě při 160 °C. |
4 | Ryby dáme na vyhřátý žáruvzdorný talíř, přikryjeme a udržujeme teplé. Výpek přecedíme a uschováme. |
5 | Uděláme bílou omáčku: v hrnci rozehřejeme máslo a přidáme hladkou mouku. Asi 2 minuty smažíme, průběžně promícháváme. Postupně ji zaléváme mlékem a vypečenou šťávou. Zredukujeme. Dochutíme pepřem a solí. |
6 | Bílou omáčkou zalijeme ryby, posypeme sýrem a 3–5 minut je 10 cm pod horkým grilem grilujeme, až se prohřejí a omáčka má na povrchu zlatavou kůrku. |
7 | Servírujeme, zdobíme kolečky citrónu a snítkami petrželové natě. |