Jednoduchý recept

Pizza s rukolou

  • Itálie
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Pizza s rukolou 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 34798

Ingredience

2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
60 g Rukola
40 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 balení Těsto na pizzu
100 g Šunka od kosti

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 989kJ
4% Sacharidy 16 g
16% Tuky 12 g
49% Sodík 985 mg
30% Bílkoviny 17 g

Pizza s rukolou postup přípravy receptu:

1

Těsto na pizzu připravíme dle návodu.

2

Těsto dobře vypracujeme a rozdělíme na 2 části. Vymastíme plech olejem a vložíme na něj dvě připravená těsta.

3

Těsto potřeme rajčatovým protlakem. Přidáme na plátky nakrájená rajčata a přidáme špetku soli a pepře.

4

Nyní vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme cca 10 minut.

5

Poté obložíme pizzy rukolou, strouhaným parmazánem a šunkou pokrájenou na nudličky a vše vložíme ještě na 5 minut do trouby.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Pizza s rukolou
Pizzu s rajčátky a rukolou jsme si zamilovali hned při první návštěvě Itálie. Od té doby ji pečeme i doma, ale používáme na ni ingredience jako Italové, aby výsledek byl co nejlepší. Dělám domácí jemné kynuté těsto, domácí rajčatovou omáčku (sugo pomodoro) s bazalkou a oreganem, používáme sušenou šunku a nesmí chybět mozzarella položená na rajčatový základ a pečená s ním. Díky těmto "drobnostem" je naše pizza vynikající blink Palec nahoru.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept