Jednoduchý recept

Pražma s citronovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34799

Ingredience

1 ks Citron
10 g Estragon
20 ml Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
1 kg Pražma
5 g Sůl
2 polévková lžíce Víno bílé
OMÁČKA
20 ml Citronová šťáva
1 kávová lžička Estragon
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
45 g Máslo čerstvé
3 g Pepř bílý
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 158kJ
1% Sacharidy 5 g
41% Tuky 31 g
37% Sodík 749 mg
92% Bílkoviny 52 g

Pražma s citronovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Břišní dutinu ryby osolíme, opepříme a vložíme snítky estragonu a kolečka citronu.

2

Rybu osolíme a opepříme i zevně a vložíme ji do zapékací mísy vymazané olejem. Pokapeme vínem a rybu fólií lehce zabalíme. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 200 °C.

3

Připravíme omáčku: v hrnci rozšleháme smetanu s citronovou šťávou, máslem, žloutkem a moukou. Za stálého míchání zahříváme, až omáčka zhoustne natolik, že ulpívá na zadní straně lžíce. Podle chuti osolíme, opepříme bílým pepřem a přimícháme estragon. Omáčku udržujeme teplou.

4

Rybu přendáme na nahřátou servírovací mísu. Zalijeme ji šťávou z pečení, ozdobíme snítkou estragonu a kolečkem citronu a ihned podáváme. Teplou omáčku podáváme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept