Jednoduchý recept

Jablíčkový nákyp s mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34807

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
200 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
500 g Jablka
40 g Mandle
160 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Rozinky tmavé
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na formu
20 g Mouka pšeničná hrubá
20 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 595 kcal
Kilojoule 2 488kJ
26% Sacharidy 94 g
24% Tuky 18 g
5% Sodík 99 mg
31% Bílkoviny 17 g

Jablíčkový nákyp s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Cukr prosejeme, smícháme se žloutky, vanilkou, nastrouhanou citronovou kůrou a třeme cca 30 minut. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku, na tenké plátky nakrájená jablka, na nudličky nakrájené loupané mandle a rozinky. Zlehka promícháme.

2

Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a v mírně rozpálené troubě pečeme cca 60 minut. Hotový nákyp vyklopíme, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept