Jednoduchý recept

Affolternská kaše

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 34822

Ingredience

1 kg Brambory
2 ks Cibule
0,4 l Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
125 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
0,2 l Smetana 12% (konzumní)
1,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 248kJ
13% Sacharidy 47 g
46% Tuky 34 g
22% Sodík 432 mg
28% Bílkoviny 16 g

Affolternská kaše postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory uvaříme ve vodě s lžičkou soli doměkka. Poté vodu slijeme, přidáme máslo, mléko a smetanu, okořeníme muškátovým oříškem a dochutíme solí.

2

V hlubším kastrole osmažíme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme omytý a nasekaný špenát a cca 10 minut dusíme.

3

Takto upravený špenát vmícháme do již hotové bramborové kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept