Recept

Slovácké brynzové halušky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 34834

Ingredience

1 kg Brambory
300 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
150 g Smetana 33% (šlehačka)
250 g Sýr Brynza
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 705 kcal
Kilojoule 2 948kJ
17% Sacharidy 60 g
56% Tuky 42 g
30% Sodík 600 mg
44% Bílkoviny 25 g

Slovácké brynzové halušky postup přípravy receptu:

1

Oloupané syrové brambory nastrouháme do mísy. Přidáme celé vejce, sůl, mouku a lžíci vypracujeme tuhé těsto, které přes struhadlo na halušky propasírujeme do vařící vody a povaříme 10 minut.

2

Uvařené halušky vybereme z hrnce, propláchneme teplou vodou a vysypeme je do misky.

3

Brynzu smícháme se smetanou a pomalu na jemném plamínku za stálého míchání hřejeme v kastrole tak dlouho, až vznikne hladká kaše.

4

Na kostky nakrájenou slaninu na pánvi rozškvaříme tak, aby nám vznikly škvarky. Do horkých škvarek přidáme 2 lžíce másla.

5

Teplé halušky rozdělíme na talíře, každou porci přelijeme teplou brynzou, posypeme mletou paprikou, pepřem. Na povrch dáme škvarky a polijeme máslem.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept