Zelný salát s mrkví a křenem

20 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté zelí nakrájíme na proužky, vsypeme do mísy a osolíme. Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na jemné nudličky. Očištěný křen nastrouháme a spolu s mrkví přidáme do mísy k zelí. Vše dobře promícháme. Z oleje, octa, špetky pepře a soli připravíme zálivku a promícháme ji se salátem. Před podáváním necháme salát 1 hodinu v chladu rozležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 6. 11. 2015
Zelný salát s mrkví a křenem
Tento salát jsem připravovala k masitému jídlu. Podobné saláty dělávám často, chutná nám a tento není vyjímkou. Já osobně si přidávám malinko cukru a dávám méně soli, ale to je o chuti každého. Sůl a ocet každý dle sebe.