Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 34855
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Cibule
10 g Citronová kůra
2 polévková lžíce Kapary
1,5 kg Kuře
20 g Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej olivový
60 g Paprika zelená
40 g Petržel - nať
75 ml Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
90 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
125 ml Víno červené
4 stroužek Česnek
10 g Šalvěj čerstvá
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 234kJ
4% Sacharidy 13 g
46% Tuky 34 g
15% Sodík 302 mg
70% Bílkoviny 40 g

Lovecké kuře postup přípravy receptu:

1

Kuře rozdělíme na 8 dílů. Porce osolíme, posypeme pepřem a tymiánem, potom lehce poprášíme moukou. Přebytečnou mouku oklepneme.

2

Na velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přidáme porce kuřete, slaninu a 10-12 minut je z obou stran dohněda osmahneme. Přendáme je do pekáče. Z pánve vylijeme tuk a důkladně ji vytřeme papírovým ubrouskem. Rozehřejeme zbylý olej, přidáme nakrájenou cibuli, zelenou papriku, polovinu drceného česneku a průběžně promícháváme zeleninu, 5 minut smažíme, až změkne, ale ještě nezačne měnit barvu. Děrovanou naběračkou ji přemístíme do pekáče. Na pánvi osmahneme čtvrcené žampiony a přidáme je do pekáče.

3

Na pánev nalijeme červené víno a 10 minut je povaříme, aby se svařilo asi na 4 polévkové lžíce. Přelijeme je do pekáče, kam přidáme i rajčata, protlak a šalvěj. Přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 180 °C.

4

Zbylý česnek smícháme s petrželovou natí, citronovou kůrou a kapary.

5

Směs přimícháme do pekáče a vše dobře prohřejeme, osolíme a opepříme. Zdobíme šalvějí a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept