Myslivecké kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Myslivecké kuře
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34856 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
250 g | Garnát obecný |
1500 g | Kuře |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
15 g | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
60 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
300 ml | Víno bílé |
50 ml | Vývar drůbeží |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 419,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 947,2mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Kuře, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Myslivecké kuře postup přípravy receptu:
1 | Kuře naporcujeme. V pekáči rozehřejeme olej s máslem. Když začne máslo pěnit, přidáme osolené porce kuřete a 10-12 minut je z obou stran dohněda smažíme. Vyjmeme je a necháme okapat. |
2 | Na olej dáme šalotky a zprudka je dohněda z obou stran asi 8 minut smažíme. Vyjmeme je a necháme okapat na papírovém ubrousku. |
3 | Přidáme mouku a 3-5 minut ji zlehka smažíme. Postupně přilijeme vývar a víno, zamícháme a povaříme. Přidáme rajčata, žampiony, rajský protlak, česnek, petrželovou nať, tymián, bobkový list, dochutíme pepřem a solí. |
4 | Do pekáče vrátíme šalotky a kuře, přivedeme k varu. Přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 180 °C, až kuře téměř změkne. Přimícháme vařené vyloupané garnáty a ještě na 10 minut pekáč vrátíme do trouby. Zdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme. |