Salát z černé ředkve a tvarohu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z černé ředkve a tvarohu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34863 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
5 ml | Citronová šťáva |
100 g | Mrkev kořen |
30 g | Pažitka |
200 g | Ředkev |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
4 g | Sůl |
200 g | Tvaroh měkký |
6 krajíc | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 13,3mg |
Draslík | 91,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pažitka, Ředkev, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Smetana 12% (konzumní), Tvaroh měkký, Chléb celozrnný pšenično-žitný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z černé ředkve a tvarohu postup přípravy receptu:
1 | Ředkev omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme v míse změknout. Mezitím oloupeme mrkev a nastrouháme na jemném struhadle, pokapeme citronem. Měkký tvaroh utřeme se smetanou a solí, vmícháme nasekanou pažitku. Změklou ředkev smícháme s mrkví a utřeným tvarohem, podáváme s celozrnným chlebem. |