Recept

Husa pečená na zázvoru

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34866

Ingredience

1 ks Cibule
1500 g Husa mražená
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
1,5 kávová lžička Zázvor mletý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 920 kcal
Kilojoule 3 849kJ
1% Sacharidy 4 g
113% Tuky 85 g
7% Sodík 134 mg
62% Bílkoviny 35 g

Husa pečená na zázvoru postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou husu naporcujeme, potřeme česnekem utřeným se solí a posypeme zázvorem.

2

Do pekáče vsypeme oloupanou nasekanou cibuli, vložíme porce husy, podlijeme trochou vody a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě.

3

Měkké maso vyjmeme a necháme na teplém místě. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zředíme horkou vodou. Chvíli povaříme a potom šťávu přecedíme na porce husy.

4

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky a dušené zelí.

Poznámka

Množství vody upravíme podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept