Pizza čtyř sýrů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza čtyř sýrů
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 34874 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
250 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Omáčka rajčatová |
120 g | Sýr Gorgonzola |
120 g | Sýr Gruyére |
120 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těsto na pizzu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 166,8mg |
Draslík | 476,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Omáčka rajčatová, Sýr Gruyére, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový, Sýr Gorgonzola, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza čtyř sýrů postup přípravy receptu:
1 | Těsto připravíme dle návodu na obalu a rozválíme ho na plech. |
2 | Mozzarelu a gorgonzolu nakrájíme na malé kostičky. Gruyére a parmezán nastrouháme. Česnek nakrájíme na co nejvíce tenké plátky. |
3 | Pizzu potřeme rajčatovou omáčkou. Na omáčku nasypeme sýry a vše ještě osolíme a opepříme. Na závěr pizzu pokapeme olivovým olejem. |
4 | V troubě pečeme cca 25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia. |