Recept

Karbanátky z ovesných vloček a kvasnic

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Karbanátky z ovesných vloček a kvasnic 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34893
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Česnek
1 ks Cibule
20 g Droždí
2 polévková lžíce Jáhly - loupané proso
0,5 polévková lžíce Majoránka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,8 dl Olej slunečnicový
80 g Ovesné vločky
0,5 ks Petržel - nať
80 g Strouhanka
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 237 kcal
Kilojoule 992kJ
9% Sacharidy 33 g
12% Tuky 9 g
17% Sodík 334 mg
12% Bílkoviny 7 g
Karbanátky z ovesných vloček a kvasnic
  • Karbanátky z ovesných vloček a kvasnic
  • 1
  • Karbanátky z ovesných vloček a kvasnic
  • 2
  • Vložit obrázek

Karbanátky z ovesných vloček a kvasnic postup přípravy receptu:

1

Ovesné vločky a jáhly spaříme 1 litrem horké vody, dáme je do hrnce, zalijeme 1/2 litrem vody a necháme 12 hodin namočené.

2

Druhý den je uvaříme na kaši. Budeme pomalu vařit přibližně 30 minut.

3

Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželovou nať omyjeme a pokrájíme nadrobno.

4

V pánvi na oleji (2 lžíce) zpěníme cibuli, pak na ni rozpustíme kvasnice. Když se začnou smažit (mají charakteristickou vůni), tak je přimícháme do kaše s majoránkou, petrželkou, pepřem, česnekem a popřípadě dosolíme podle chuti. Kaši zahustíme moukou a vytvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance.

5

V pánvi rozpálíme olej a karbanátky smažíme z každé strany dozlatova.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Karbanátky z ovesných vloček a kvasnic
Měli jsme chuť na karbanátky, ale dcery chtěly nějaké zdravější, bez masa. Vyzkoušela jsem tyto. Hotová hmota se dlouho matlala a rozpadala, nešly tvořit karbanátky. Až po důkladném zahuštění strouhankou se daly tvořit placičky. Na tuku jsem nesmažila, peču tyhle věci v troubě, jen potřeném olejem. Jednak jsou všechny hotové najednou a jednak nejsou nasáklé tukem. Ochucení droždím je zajímavé a chutné.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept