Jednoduchý recept

Vafle s celerem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 34903

Ingredience

10 g Bazalka
200 g Brambory
200 g Celer bulvový
150 ml Hovězí vývar základní
150 g Mouka pšeničná hladká
20 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
120 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
4 g Sůl
10 g Tuk
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 304 kcal
Kilojoule 1 273kJ
10% Sacharidy 37 g
16% Tuky 12 g
30% Sodík 597 mg
22% Bílkoviny 12 g

Vafle s celerem postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, sůl, pivo a vyšleháme těsto na vafle.

2

V pánvi rozpustíme máslo, oloupané brambory a očištěný celer nastrouháme nahrubo, přidáme do pánve k máslu, přisypeme posekanou bazalku, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru, podusíme asi 7 minut a odstavíme.

3

Vaflovač potřeme tukem a upečeme postupně křupavé vafle. Ty ještě teplé rozdělíme na talířky, doplníme celerovou směsí a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept