Recept

Guláš z čerstvých hub na slanině

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 34925

Ingredience

100 g Cibule
800 g Houby čerstvé
1 kávová lžička Kmín celý
35 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
5 dl Hovězí vývar základní

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 089kJ
6% Sacharidy 22 g
17% Tuky 13 g
39% Sodík 771 mg
31% Bílkoviny 18 g

Guláš z čerstvých hub na slanině postup přípravy receptu:

1

Čerstvé lesní houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Cibuli s česnekem očistíme a drobně pokrájíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.

2

V hrnci si rozškvaříme slaninu, na kterou dáme cibuli a krátce ji orestujeme. Pak přidáme houby, kmín, pepř, česnek, sůl, promícháme a smažíme přibližně 4 minuty dozlatova. Pak houby poprášíme moukou a paprikou.

3

Znovu promícháme a zalijeme hovězím vývarem. Když se guláš začne vařit, snížíme teplotu a pomalu vaříme 20 minut.

4

Dochutíme solí, pepřem a podáváme.

Poznámka

Houbový guláš podáváme s chlebem nebo s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept