Guláš z čerstvých hub na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš z čerstvých hub na slanině
Guláš z čerstvých hub na slanině
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34925 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
800 g | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Kmín celý |
35 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
5 dl | Hovězí vývar základní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Hovězí vývar základní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Guláš z čerstvých hub na slanině postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé lesní houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Cibuli s česnekem očistíme a drobně pokrájíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. |
2 | V hrnci si rozškvaříme slaninu, na kterou dáme cibuli a krátce ji orestujeme. Pak přidáme houby, kmín, pepř, česnek, sůl, promícháme a smažíme přibližně 4 minuty dozlatova. Pak houby poprášíme moukou a paprikou. |
3 | Znovu promícháme a zalijeme hovězím vývarem. Když se guláš začne vařit, snížíme teplotu a pomalu vaříme 20 minut. |
4 | Dochutíme solí, pepřem a podáváme. |
Poznámka
Houbový guláš podáváme s chlebem nebo s bílým pečivem.