Jednoduchý recept

Jáhlová kaše se švestkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 3493

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr moučkový
300 g Jáhly - loupané proso
200 g Kompot švestkový
800 ml Mléko polotučné
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 514kJ
22% Sacharidy 80 g
32% Tuky 24 g
4% Sodík 72 mg
29% Bílkoviny 16 g

Jáhlová kaše se švestkami postup přípravy receptu:

1

Jáhly důkladně propereme ve studené vodě. Slijeme je a spaříme horkou vodou.

2

Scezené jáhly zalijeme mlékem, osolíme a přivedeme k varu, vaříme pod pokličkou asi 30 minut. Jáhly musí být měkké, trochu

3

kašovité a tekutina se musí odpařit.

4

Osladíme dle chuti, posypeme skořicovým cukrem a ozdobíme půlkami kompotovaných švestek.

5

Můžeme přidat šlehačku.

Poznámka

Čerstvé, kvalitní jáhly nemusíme spařovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept