Recept

Sladkokyselá kuřecí prsa

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34931

Ingredience

80 g Celer řapíkatý
100 g Cibule
50 ml Kečup
250 g Kompot ananasový
250 g Kopr čerstvý
30 g Koriandr čerstvý
500 g Kuřecí prsa
30 g Maizena - kukuřičný škrob
50 ml Olej rostlinný
100 g Paprika zelená
100 g Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
Marináda
40 ml Omáčka sojová světlá
20 ml Voda pitná
20 ml Víno rýžové čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 351kJ
8% Sacharidy 28 g
18% Tuky 13 g
51% Sodík 1 g
44% Bílkoviny 24 g

Sladkokyselá kuřecí prsa postup přípravy receptu:

1

Smícháme sojovou omáčku, rýžové víno a odměřené množství vody.

2

Přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, několikrát

3

je obrátíme, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat.

4

Ananasovou šťávu dolijeme do 250 ml vodou a zamícháme do ní kukuřičnou moučku.

5

Ve woku rozehřejeme olej, přidáme kousky kuřete a 8-10 minut je zprudka průběžně promícháváme a dozlatova smažíme. Vybereme je děrovanou naběračkou a necháme okapat na papírovém ubrousku.

6

Do woku dáme nudličky červené a zelené papriky, kousky celeru, cibule a průběžně promícháváme, smažíme 5 minut.

7

Přilijeme směs ananasové šťávy s kukuřičnou moučkou, kečup, šťávu z liči; 3-5 minut povaříme, až omáčka zhoustne.

8

Do woku vrátíme kuřecí maso, přidáme liči, ananas, vše dobře prohřejeme, osolíme a opepříme. Servírujeme, zdobíme nasekaným čerstvým koriandrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept