Recept

Čokoládový nákyp s ovocnou pěnou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34933

Ingredience

120 g Cukr moučkový
55 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
35 g Strouhanka
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
50 g Čokoláda hořká
Na formu
20 g Máslo čerstvé
20 g Strouhanka
Pěna
0,3 ks Citrony
180 g Cukr moučkový
6 ks Jablka
2 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 913 kcal
Kilojoule 3 818kJ
40% Sacharidy 144 g
42% Tuky 32 g
13% Sodík 256 mg
35% Bílkoviny 20 g

Čokoládový nákyp s ovocnou pěnou postup přípravy receptu:

1

Máslo umícháme, střídavě do něj přidáváme cukr a žloutky a utřeme do zhoustnutí. Vmícháme nastrouhanou čokoládu, strouhanou citronovou kůru, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a strouhanku.

2

Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu a v mírně rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotový nákyp podáváme s ovocnou pěnou nebo jen posypeme cukrem.

3

Na pěnu omyjeme jablka a na pánvi v troubě upečeme doměkka. Ještě horké prolisujeme žíněným sítem do mísy, přimícháme cukr, citronovou šťávu a bílky a cca 45 minut třeme. Pěnu dáme k ledu, necháme vychladit a k nákypu podáváme studenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept