Recept

Kuřecí kapsa s ricottou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34942

Ingredience

10 g Bazalka
700 g Kuřecí prsa
30 g Máslo čerstvé
Náplň
30 g Bazalka
5 g Pepř černý mletý
20 g Rajčata sušená sterilovaná
125 g Sýr Ricotta
5 g Sůl
Omáčka
80 g Cibule
1 polévková lžíce Olej olivový
400 g Passata (drcená rajčata)
10 g Pažitka
10 polévková lžíce Petržel - nať
10 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 565kJ
3% Sacharidy 10 g
23% Tuky 18 g
37% Sodík 732 mg
78% Bílkoviny 44 g

Kuřecí kapsa s ricottou postup přípravy receptu:

1

Uděláme náplň: sýr smícháme se nakrájenými sušenými rajčaty a bazalkou, dochutíme pepřem a solí.

2

Kuřecí prsa rozkrojíme na řízek, uložíme mezi mikrotenové sáčky

3

a rozklepeme je paličkou na maso na tloušťku 5 mm. Na každou porci rozetřeme čtvrtinu náplně a pevně stočíme.

4

Čtyři čtverce papíru na pečení pomastíme máslem a do každého zabalíme jednu kuřecí kapsu. Přebalíme fólií, konce dobře zavážeme kuchyňskou nití. Kapsy ponoříme do mělkého kastrolu se zvolna se vařící vodou a 25 minut je vaříme.

5

Připravíme rajčatovou omáčku s bylinkami: v hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a několik minut ji průběžně promícháváme a smažíme, až změkne. Přimícháme rajčata s polovinou jejich šťávy, přivedeme k varu a 3 minuty zvolna vaříme. Omáčku dohladka rozmixujeme a prolisujeme. Přimícháme nasekané čerstvé bylinky, podle chuti osolíme a opepříme.

6

Kapsy rozbalíme a nakrájíme na plátky. Podáváme s rajčatovou omáčkou s bylinkami, zdobíme bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept