Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34954

Ingredience

600 g Kuřecí prsa
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
8 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
125 g Strouhanka
50 g Sýr Gruyére
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
50 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 325kJ
7% Sacharidy 25 g
41% Tuky 31 g
47% Sodík 934 mg
77% Bílkoviny 43 g

Kuřecí Gordon Bleu postup přípravy receptu:

1

Z kuřecích prsíček vykrojíme velké řízky. Proříznuté porce rozevřeme, položíme do mikrotenového sáčku a paličkou na maso je rozklepeme na tloušťku 3 mm. Prsíčka osolíme, naplníme šunkou a sýrem a přehneme.

2

Prsíčka obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. Můžeme je smažit hned, nebo je přikryjeme a nejdříve necháme 15 minut chladit.

3

Do pánve nalijeme olej a rozehřejeme v něm máslo. Když začne máslo pěnit, vložíme do něj kuřecí prsíčka a 10 minut je z každé strany dozlatova smažíme, strouhanka má být křupavá a maso dobře propečené. Hotové porce vyjmeme, necháme je osušit na papírových ubrouscích. Řízky podáváme vcelku nebo je nakrájíme na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept