Hovězí na pomerančích a kari

Celkový čas:
90 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
75 minut

Ingredience

Počet porcí
2 stroužek
Česnek
450 g
Hovězí kýta
4,5 dl
Hovězí vývar základní
3 kávová lžička
Kari pasta
1 polévková lžíce
Olej rostlinný
4 ks
Pomeranče
225 g
Šalotka
2 kávová lžička
Solamyl - bramborový škrob

Postup

1

Rozehřejeme ve velké pánvi olej, osmahneme na něm pokrájené šalotky, česnek a hovězí kostky, dokud maso nezměkne.

2

Smícháme vývar a kari pastu, přidáme k hovězímu a promícháme. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dusíme hodinu. Nastrouháme kůru z jednoho pomeranče, vymačkáme z něj šťávu a pak ještě z jednoho. Zbylé dva oloupeme a odstraníme bílou dřeň. Oloupeme ze všech dílků blánu.

3

Smícháme solamyl s pomerančovou šťávou. Přidáme do pánve nastrouhanou kůru a směs pomerančové šťávy se solamylem. Přivedeme k varu a vaříme cca 4 minuty, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme a vmícháme pomerančové dílky.

4

Podáváme teplé.

Nutriční hodnoty

Kalorie 399 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 38 g
Tuky 15 g
Uhlovodany 35 g
Cholesterol 65,3 mg
Draslík 999,8 mg
Sodík 367,3 mg
Vláknina 10 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 1,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 112,1 mg
Vitamín E 0,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz