Hovězí na pomerančích a kari
- Celkový čas:
- 90 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 75 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 stroužek
- Česnek
- 450 g
- Hovězí kýta
- 4,5 dl
- Hovězí vývar základní
- 3 kávová lžička
- Kari pasta
- 1 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 4 ks
- Pomeranče
- 225 g
- Šalotka
- 2 kávová lžička
- Solamyl - bramborový škrob
Postup
1 | Rozehřejeme ve velké pánvi olej, osmahneme na něm pokrájené šalotky, česnek a hovězí kostky, dokud maso nezměkne. |
2 | Smícháme vývar a kari pastu, přidáme k hovězímu a promícháme. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dusíme hodinu. Nastrouháme kůru z jednoho pomeranče, vymačkáme z něj šťávu a pak ještě z jednoho. Zbylé dva oloupeme a odstraníme bílou dřeň. Oloupeme ze všech dílků blánu. |
3 | Smícháme solamyl s pomerančovou šťávou. Přidáme do pánve nastrouhanou kůru a směs pomerančové šťávy se solamylem. Přivedeme k varu a vaříme cca 4 minuty, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme a vmícháme pomerančové dílky. |
4 | Podáváme teplé. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 399 kcal |
Bílkoviny | 29 g |
Sacharidy | 38 g |
Tuky | 15 g |
Uhlovodany | 35 g |
Cholesterol | 65,3 mg |
Draslík | 999,8 mg |
Sodík | 367,3 mg |
Vláknina | 10 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 112,1 mg |
Vitamín E | 0,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,1 mg |
Komentáře a hodnocení