Jednoduchý recept

Hovězí na pomerančích a kari

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34958

Ingredience

450 g Hovězí kýta
4,5 dl Hovězí vývar základní
3 kávová lžička Kari pasta
1 polévková lžíce Olej rostlinný
4 ks Pomeranče
2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
2 stroužek Česnek
225 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 667kJ
10% Sacharidy 38 g
20% Tuky 15 g
18% Sodík 367 mg
52% Bílkoviny 29 g

Hovězí na pomerančích a kari postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme ve velké pánvi olej, osmahneme na něm pokrájené šalotky, česnek a hovězí kostky, dokud maso nezměkne.

2

Smícháme vývar a kari pastu, přidáme k hovězímu a promícháme. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dusíme hodinu. Nastrouháme kůru z jednoho pomeranče, vymačkáme z něj šťávu a pak ještě z jednoho. Zbylé dva oloupeme a odstraníme bílou dřeň. Oloupeme ze všech dílků blánu.

3

Smícháme solamyl s pomerančovou šťávou. Přidáme do pánve nastrouhanou kůru a směs pomerančové šťávy se solamylem. Přivedeme k varu a vaříme cca 4 minuty, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme a vmícháme pomerančové dílky.

4

Podáváme teplé.

Poznámka

Doporučujeme podávat s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept