Hovězí na pomerančích a kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí na pomerančích a kari
Hovězí na pomerančích a kari
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34958 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
450 g | Hovězí kýta |
4,5 dl | Hovězí vývar základní |
3 kávová lžička | Kari pasta |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 ks | Pomeranče |
225 g | Šalotka |
2 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 65,3mg |
Draslík | 999,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 112,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí kýta, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Pomeranče, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí na pomerančích a kari postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme ve velké pánvi olej, osmahneme na něm pokrájené šalotky, česnek a hovězí kostky, dokud maso nezměkne. |
2 | Smícháme vývar a kari pastu, přidáme k hovězímu a promícháme. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dusíme hodinu. Nastrouháme kůru z jednoho pomeranče, vymačkáme z něj šťávu a pak ještě z jednoho. Zbylé dva oloupeme a odstraníme bílou dřeň. Oloupeme ze všech dílků blánu. |
3 | Smícháme solamyl s pomerančovou šťávou. Přidáme do pánve nastrouhanou kůru a směs pomerančové šťávy se solamylem. Přivedeme k varu a vaříme cca 4 minuty, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme a vmícháme pomerančové dílky. |
4 | Podáváme teplé. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s rýží.