Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 34976

Ingredience

1 ks Cibule
1 kg Hlíva ústřičná
0,5 l Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
70 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
10 ks Rohlíky bílé
2 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 479 kcal
Kilojoule 2 004kJ
15% Sacharidy 55 g
25% Tuky 19 g
7% Sodík 132 mg
34% Bílkoviny 19 g

Hlívová žemlovka postup přípravy receptu:

1

Na pánvičce na rozpáleném másle (50 g) dorůžova osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme nakrájené houby, špetku soli, špetku pepře, podusíme a necháme stranou.

2

Tvrdší rohlíky nakrájíme, dáme do mísy, osolíme a zalijeme 4 dl mléka.

3

Do vymazaného pekáče dáme vrstvu rozmočených rohlíků, na ně vrstvu hub, potom zase rohlíky a houby.

4

Vejce spolu se zbylým mlékem a lžící mouky šlehačem nebo mixérem rozšleháme a přelijeme žemlovku. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut.

Poznámka

Podávat můžeme teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept