Vařený chřest ke studené špenátové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený chřest ke studené špenátové omáčce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 34990 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kg | Chřest bílý |
1 ks | Cukr kostkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 252,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vařený chřest ke studené špenátové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Chřest očistíme a oloupeme od hlavičky. Pod hlavičkami chřest svážeme bílou nití do svazečků a v osolené vodě vaříme s kostkou cukru do měkka. Uvařený chřest vyjmeme děrovanou vařečkou z hrnce a podáváme teplý se špenátovou omáčkou ke chřestu. |
Poznámka
Vařený chřest se podává teplý s omáčkou — viz recept Studená špenátová omáčka.