Recept

Slavnostní kuře s vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34992

Ingredience

125 g Cibulka jarní
10 g Citronová kůra
40 ml Citronová šťáva
150 g Jogurt bílý
500 g Kuřecí maso vařené
300 ml Majonéza
2 polévková lžíce Marmeláda meruňková
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 polévková lžíce Omáčka Kari
3 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
5 g Sůl
150 ml Víno červené
30 g Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 596kJ
5% Sacharidy 17 g
29% Tuky 22 g
35% Sodík 709 mg
44% Bílkoviny 25 g

Slavnostní kuře s vínem postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a asi 2 minuty smažíme. Přidáme kari omáčku a zahříváme ještě 1 minutu.

2

Vlijeme červené víno, přidáme rajský protlak, citronovou kůru a šťávu. Nepřikrýváme a průběžně promícháváme, svařujeme na 4 polévkové lžíce. Směs přecedíme do misky, přikryjeme a dáme chladit.

3

Přes síto prolisujeme meruňkovou marmeládu a přimícháme ji do směsi kari s červeným vínem. Přidáme jogurt, majonézu, podle chuti sůl, pepř a dohromady smícháme. Omáčka by měla být hustá a mít barvu světlé slámy.

4

Přimícháme kousky kuřecího masa, ozdobíme řeřichou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept