Pohankové karbanátky s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankové karbanátky s ořechy
Pohankové karbanátky s ořechy
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34997 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Mouka pohanková |
1 dl | Olej slunečnicový |
80 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
300 g | Pohanka |
80 g | Strouhanka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 188,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Ořechy vlašské, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pohanková, Petržel kudrnka, Pohanka, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pohankové karbanátky s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Pohanku přelijeme vařící vodou, pak ji dáme do hrnce s 5 dl vody a necháme ji namočenou 1 hodinu. Po hodině dáme pohanku vařit, když přijde k varu, přidáme bobkové listy, pohanku zakryjeme a pomalu dusíme přibližně 30 minut. |
2 | Nastrouháme vlašské ořechy, tvrdý sýr, oloupanou cibuli drobně pokrájíme, česnek rozetřeme. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme. |
3 | Když pohanka vychladne, přidáme do ní všechny připravené ingredience, 1 vejce, sůl a pohankovou směs dobře vymícháme. Pokud je směs řidší, přisypeme pohankovou mouku. |
4 | Vytvoříme karbanátky a obalíme je ve strouhance. |
5 | V pánvi si rozpálíme olej a karbanátky smažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 2–3 minuty z každé strany. Podáváme je teplé. |
Poznámka
Ke karbanátkům podáváme bramborovou kaši nebo chleba. Můžeme je podávat i studené.