Pečená krůta plněná rýžovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 220 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená krůta plněná rýžovou směsí
Celkový čas: | 220 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35010 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Játra krůtí |
3,5 kg | Krůta |
150 g | Krůtí ledvinky |
150 g | Krůtí žaludky |
700 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
146 g | Rýže loupaná |
160 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 452,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 14g |
Vitamín B6 | 3,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra krůtí, Rýže loupaná, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůta, Krůtí ledvinky, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Krůtí žaludky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pečená krůta plněná rýžovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme ve vodě a necháme prochladnout. |
2 | Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, druhou polovinu na plátky, krůtí vnitřnosti na kostky, cibuli nadrobno, krůtu očistíme a solíme. |
3 | Na nakrájené slanině zpěníme cibuli, přidáme vnitřnosti a osmažíme je. |
4 | Rýži smícháme s usmaženými vnitřnostmi, naplníme vnitřek krůty a zašijeme. Krůtu vložíme do pekáče, poklademe plátky slaniny, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. V průběhu pečení přeléváme výpekem a podléváme zbylým pivem. |
5 | Když je maso téměř měkké, poklici odložíme a krůtu dopečeme, až je kůrka křupavá. |