Recept

Pečená krůta plněná rýžovou směsí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 220 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 35010

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Játra krůtí
3,5 kg Krůta
150 g Krůtí ledvinky
150 g Krůtí žaludky
700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
146 g Rýže loupaná
160 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 793 kcal
Kilojoule 3 316kJ
6% Sacharidy 20 g
28% Tuky 21 g
29% Sodík 570 mg
212% Bílkoviny 119 g

Pečená krůta plněná rýžovou směsí postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme ve vodě a necháme prochladnout.

2

Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, druhou polovinu na plátky, krůtí vnitřnosti na kostky, cibuli nadrobno, krůtu očistíme a solíme.

3

Na nakrájené slanině zpěníme cibuli, přidáme vnitřnosti a osmažíme je.

4

Rýži smícháme s usmaženými vnitřnostmi, naplníme vnitřek krůty a zašijeme. Krůtu vložíme do pekáče, poklademe plátky slaniny, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. V průběhu pečení přeléváme výpekem a podléváme zbylým pivem.

5

Když je maso téměř měkké, poklici odložíme a krůtu dopečeme, až je kůrka křupavá.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept