Krůtí nudličky dušené s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí nudličky dušené s fazolkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35012 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
2 ks | Cibule červená |
350 g | Fazolové lusky zelené |
800 g | Krůtí prsa |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
350 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 182,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Fazolové lusky zelené, Krůtí prsa, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí nudličky dušené s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Fazolky povaříme asi sedm minut ve vroucí vodě, poté scedíme, přelijeme studenou vodou a na cedníku necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky, petrželovou nať jemně nasekáme. Rajčata spaříme, sloupneme, vykrájíme semena a rajčata nakrájíme na kostičky. |
2 | Na slanině zpěníme cibuli, vmícháme maso, osolíme, opepříme a chvíli smažíme. Poté přisypeme papriku, zamícháme a zalijeme pivem. Přidáme rajčata, fazolky a chvilku povaříme. Na závěr vmícháme smetanu, petrželovou nať, necháme prohřát a podáváme. |