Jednoduchý recept

Hovězí ražniči s olivami a rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35022

Ingredience

0,5 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Citronová šťáva
450 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Ocet Sherry
4 polévková lžíce Olej olivový
1,5 dl Olej rostlinný
32 ks Olivy zelené
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
6 ks Rajčata
16 ks Rajčata Cherry
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 323kJ
3% Sacharidy 12 g
25% Tuky 19 g
23% Sodík 470 mg
48% Bílkoviny 27 g

Hovězí ražniči s olivami a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso nakrájíme na 24 stejně velkých kusů. Napícháme je na 8 dřevěných grilovacích jehel střídavě s cherry rajčaty a polovinou zelených oliv.

2

Připravíme si omáčku smícháním olivového oleje, sherry octa, soli, pepře a rozetřeného stroužku česneku.

3

Na pánvičce rozehřejeme lžíci oleje a osmažíme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčata a olivy a smažíme 3 minuty. Přidáme petrželku, citronovou šťávu a udržujeme teplé. Použijeme jako přílohu.

4

Kebaby grilujeme na olejem potřeném rožni či mřížce cca 10 minut. Potíráme je a často obracíme.

5

Podáváme s rajčatovou přílohou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept