Kynuté knedlíky s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté knedlíky s houbami
Kynuté knedlíky s houbami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 35039 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
30 g | Droždí |
500 g | Houby čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Sůl |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 4,2mg |
Draslík | 520,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 6,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynuté knedlíky s houbami postup přípravy receptu:
1 | Umyté a očištěná houby povaříme asi 15 minut, scedíme, podusíme na oleji a necháme vychladnout. |
2 | V menším hrníčku zahřejeme mléko, přidáme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, rozklepneme vejce, dáme sůl, cukr, vylijeme kvásek, přidáme dušené houby a rukama nebo v domácím robotu vypracujeme těsto, které dáme na 50 minut kynout. |
3 | Z vykynutého těsta vytvarujeme 3 ks knedlíků ve tvaru válce, dáme je do vařící vody vařit na 20 minut. 10 minut z jedné strany a 10 minut z druhé strany. |
4 | Uvařené houbové knedlíky nakrájíme na plátky. |
Poznámka
Houbové knedlíky jsou vhodné k různým omáčkám a masu.