Karbanátky z čerstvých hříbků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z čerstvých hříbků
Karbanátky z čerstvých hříbků
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35044 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
400 g | Houby čerstvé |
2 kávová lžička | Majoránka |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kg | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 92,0mg |
Draslík | 475,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 192,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Majoránka, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Karbanátky z čerstvých hříbků postup přípravy receptu:
1 | Brambory se slupkou uvaříme ve slané vodě, scedíme a dáme vychladnout. Housky namočíme do mléka. |
2 | Na pánvi s rozehřátým olejem dozlatova zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme sladkou papriku, nakrájené houby a dusíme do změknutí hub. Do hotových hub přidáme vymačkané housky, vejce, oloupané a nastrouhané brambory, majoránku, pepř. Směs promícháme a rukama tvarujeme placky, které obalíme ve strouhance a pečeme na rozehřátém oleji dočervena. |
Poznámka
Karbanátky z hříbku podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým pikantním salátem. Servírujeme na teplém talíři.