Krůtí prsa s jablečným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí prsa s jablečným vínem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 35052 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
750 g | Krůtí prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
150 g | Paprika červená |
150 g | Paprika žlutá |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
300 ml | Víno jablečné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 130,9mg |
Draslík | 793,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 133,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Krůtí prsa, Olej slunečnicový, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krůtí prsa s jablečným vínem postup přípravy receptu:
1 | Do pekáče nalijeme olej a rozpustíme v něm máslo. Když začne máslo pěnit, přidáme kousky krůtího masa a 5 minut zprudka ze všech stran smažíme. Vyjmeme je a necháme na teple. |
2 | Pekáč odstavíme na mírnější oheň, přidáme kolečka cibule, drcený česnek, červenou a žlutou papriku nakrájenou na nudličky. Zeleninu 5 minut smažíme, až začne měknout. |
3 | Do pekáče vrátíme krůtí maso, zalijeme jablečným vínem a přivedeme k varu. Podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 160 °C, aby maso změklo. |
4 | Děrovanou naběračkou přemístíme zeleninu a maso na vyhřátý servírovací talíř. Pekáč postavíme na sporák a průběžně promícháváme, omáčku svaříme, aby zhoustla. Ochutnáme ji, osolíme a opepříme. |
5 | Polijeme omáčkou maso a zeleninu, ozdobíme nasekanou petrželí a servírujeme. |