Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 35060

Ingredience

150 g Brambory
4 ks Cibule
300 g Hovězí maso přední
2 polévková lžíce Kečup ostrý
250 g Klobása - Čabajka
2 kávová lžička Majoránka
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Sádlo škvařené
2 špetka Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 569 kcal
Kilojoule 2 381kJ
3% Sacharidy 11 g
65% Tuky 49 g
7% Sodík 150 mg
38% Bílkoviny 22 g

Slovácký guláš postup přípravy receptu:

1

V hrnci na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, sůl, pepř a za častého míchání pečeme 20 minut, aby se zatáhlo maso. Posypeme sladkou paprikou, zalijeme vodou, přiklopíme poklicí, vložíme do trouby, kde pečeme asi 40 minut.

2

Klobásu nakrájíme na kolečka, papriku na tenké plátky, vytáhneme hrnec z trouby a připravené suroviny přimícháme k masu. Zamícháme, zalijeme vodou, vrátíme zpátky dopéct na 20 minut.

3

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, přimícháme kečup, přidáme do hrnce s masem a na sporáku pod poklicí dovaříme ještě 20 minut.

4

Uvařený guláš posypeme majoránkou a nadrobno nasekanou pažitkou.

Poznámka

Slovácký guláš podáváme na teplém hlubokém talíři s a pečenými chlebíčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept