Jednoduchý recept

Hořící pudink s mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35081

Ingredience

0,5 ks Citrony
140 g Cukr moučkový
170 g Mandle
140 g Máslo čerstvé
30 g Pomerančová kůra
30 ml Rum
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
Na formu
20 g Mandle
20 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 901 kcal
Kilojoule 3 772kJ
14% Sacharidy 51 g
91% Tuky 69 g
6% Sodík 123 mg
43% Bílkoviny 24 g

Hořící pudink s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Máslo dobře utřeme, přidáme cukr, postupně žloutky, nastrouhanou citronovou kůru, sekanou v cukru naloženou pomerančovou kůru a mícháme cca 30 minut. Poté přidáme 140 g loupaných strouhaných mandlí, tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbytek loupaných, nahrubo nasekaných mandlí.

2

Pudinkovou formu vymažeme máslem, vysypeme sekanými mandlemi, vlijeme těsto, uzavřeme a v páře vaříme cca 60 minut.

3

Hotový pudink vyklopíme na mísu, přelijeme rumem, zapálíme a hořící servírujeme na stůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept