Recept

Kachní prsa s červeným vínem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 35093

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
125 ml Hovězí vývar základní
1 kg Kachní prsa
25 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
1 kávová lžička Protlak rajčatový
10 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
125 ml Víno červené
Marináda
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
5 g Rozmarýn sušený
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 693kJ
1% Sacharidy 5 g
22% Tuky 16 g
36% Sodík 713 mg
91% Bílkoviny 51 g

Kachní prsa s červeným vínem postup přípravy receptu:

1

Marináda: smícháme plátky česneku, ocet a rozmarýn. Nařízneme

2

kůži kachních prsou a potřeme je marinádou. Necháme 30 minut chladit.

3

Kachní prsa položíme kůží dolů na pánev, přilijeme marinádu a 5-7 minut je podusíme. Otočíme a podusíme dalších 5 minut.

4

Do pánve přidáme víno a vývar zprudka svaříme dohusta. Přidáme rajský protlak, citronovou šťávu a prohřejeme.

5

Omáčku odstavíme a zašleháme do ní studené máslo. Jak se bude máslo rozehřívat, omáčka zhoustne. Ochutnáme ji, přisolíme a připepříme.

6

Kachní prsa nakrájíme na plátky a upravíme na vyhřáté talíře. Zalijeme je omáčkou, posypeme nasekanou rozmarýnou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept