Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 35097
Kategorie: Maso

Ingredience

2 kg Křepelka
1 polévková lžíce Marmeláda limetková
30 g Máslo čerstvé
Nádivka
400 g Houby čerstvé
60 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
60 g Šalotka
60 g Strouhanka
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
Omáčka
40 ml Limetka
40 g Petržel - nať
200 ml Smetana zakysaná 14%
150 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 709 kcal
Kilojoule 2 968kJ
4% Sacharidy 16 g
46% Tuky 35 g
35% Sodík 706 mg
143% Bílkoviny 80 g

Houbařské křepelky postup přípravy receptu:

1

Křepelky kuchyňsky připravíme a vykostíme.

2

Houbová nádivka: v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené šalotky a za občasného míchání je 3-5 minut zpěníme, až změknou, ale ještě nemění barvu. Přidáme houby, 2 minuty je smažíme, potom

3

hrnec odstavíme. Přimícháme strouhanku a vejce, pepř a sůl. Nádivku necháme vychladnout, potom jí naplíme křepelky.

4

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme limetkovou marmeládu a vše dobře za mírné teploty promícháme. Křepelky osolíme. Důkladně je potřeme připravenou směsí.

5

Dáme je na větší pekáč vymazaný máslem. Pečeme 15-20 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Šťávu z pekáče přelijeme do menší nádoby, přilijeme vývar a asi 5 minut vaříme. Ochutíme limetkovou šťávou.

6

Limetková omáčka: Do šťávy přilijeme vývar a přivedeme k varu. Potom 5 minut mícháme, aby se vývar se šťávami mírně svařil.

7

Zašleháme smetanu. Omáčku průběžně promícháváme, opatrně ohříváme, až je hladká. Přidáme polovinu petrželové natě, podle chuti přisolíme. Křepelky podáváme s limetkovou omáčkou, zdobíme je zbylou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept