Jednoduchý recept

Pečený bažant se slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35099

Ingredience

1,6 kg Bažant obecný
20 g Marmeláda rybízová
90 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
80 g Slanina vepřová
5 g Sůl
300 ml Vývar z hovězích kostí
1 hrst Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,025 kcal
Kilojoule 4 287kJ
1% Sacharidy 4 g
89% Tuky 67 g
54% Sodík 1 g
172% Bílkoviny 97 g

Pečený bažant se slaninou postup přípravy receptu:

1

Kuchyňsky upravené bažanty osolíme, opepříme polovinou uvedené dávky a překryjeme slaninou.

2

Bažanty vložíme na pekáč vymazaný máslem a asi 1 hodinu je doměkka pečeme v předehřáté troubě.

3

Propečení bažantů vyzkoušíme tím, že do nejsilnějšího místa na stehně zapíchneme tenkou jehlici. Vytéká-li čirá šťáva, jsou hotoví. Přikryjeme je alobalem a udržujeme teplé. Výpek slijeme z pekáče do menší nádoby a zaprášíme moukou. Dobře ji v tuku se šťávou osmažíme. Zalijeme vývarem, dobře mícháme a vaříme, až omáčka zhoustne. Doplníme marmeládou a znovu 2-3 minuty povaříme. Osolíme a opepříme. Omáčku můžeme přecedit. Podáváme ji zvlášť v omáčníku. Ozdobíme řeřichou.

Poznámka

Podáváme je s osmaženou strouhankou, bramborovými lupínky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept