Pečený bažant se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený bažant se slaninou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35099 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,6 kg | Bažant obecný |
20 g | Marmeláda rybízová |
90 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
80 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
300 ml | Vývar z hovězích kostí |
1 hrst | Řeřicha |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 328,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 905,0mg |
Vitamín A | 994,6mg |
Vitamín B6 | 2,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Slanina vepřová, Sůl, Řeřicha mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečený bažant se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Kuchyňsky upravené bažanty osolíme, opepříme polovinou uvedené dávky a překryjeme slaninou. |
2 | Bažanty vložíme na pekáč vymazaný máslem a asi 1 hodinu je doměkka pečeme v předehřáté troubě. |
3 | Propečení bažantů vyzkoušíme tím, že do nejsilnějšího místa na stehně zapíchneme tenkou jehlici. Vytéká-li čirá šťáva, jsou hotoví. Přikryjeme je alobalem a udržujeme teplé. Výpek slijeme z pekáče do menší nádoby a zaprášíme moukou. Dobře ji v tuku se šťávou osmažíme. Zalijeme vývarem, dobře mícháme a vaříme, až omáčka zhoustne. Doplníme marmeládou a znovu 2-3 minuty povaříme. Osolíme a opepříme. Omáčku můžeme přecedit. Podáváme ji zvlášť v omáčníku. Ozdobíme řeřichou. |
Poznámka
Podáváme je s osmaženou strouhankou, bramborovými lupínky.