Jednoduchý recept

Šunkové croissanty

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 35106

Ingredience

2 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
1 kávová lžička Med včelí
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Plundrové těsto
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
150 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 117 kcal
Kilojoule 491kJ
1% Sacharidy 4 g
9% Tuky 6 g
5% Sodík 105 mg
20% Bílkoviny 11 g

Šunkové croissanty postup přípravy receptu:

1

Na pracovní desce rozválíme plundrové těsto na plát a rozkrájíme na 6 trojúhelníků.

2

V misce smícháme med s hořčicí, špetkou soli a pepře. Směsí potřeme trojúhelníky.

3

Plátky šunky přeložíme úhlopříčně na poloviny a položíme na trojúhelníky těsta. Zavineme od základny k vrcholu do tvaru rohlíku.

4

Croissanty urovnáme dostatečně daleko od sebe na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem.

5

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 12 minut dozlatova.

6

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept