Recept

Zajíc v portskám víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 35111

Ingredience

250 g Hříbky čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
125 g Slanina vepřová
5 g Sůl
20 g Tymián čerstvý
900 ml Vývar z hovězích kostí
2 kg Zaječí maso
160 g Šalotka
Marináda
2 ks Bobkový list
150 g Cibule
4 polévková lžíce Olej olivový
300 ml Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 771 kcal
Kilojoule 3 227kJ
6% Sacharidy 22 g
43% Tuky 32 g
60% Sodík 1 g
148% Bílkoviny 83 g

Zajíc v portskám víně postup přípravy receptu:

1

Marináda: smícháme portské, olej, nakrájenou cibuli a bobkový list. Přidáme porce zajíce, v marinádě je několikrát obrátíme a necháme je 8 hodin v chladničce marinovat.

2

Vyndáme maso z marinády (marinádu uchováme). V pekáči rozehřejeme máslo s olejem. Když začne máslo pěnit, vložíme porce zajíce a zprudka je dohněda smažíme. Vyjmeme je a necháme okapat na papírových ubrouscích.

3

V pekáči vyškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme šalotku a dozlatova ji osmažíme. Vložíme houby a podusíme asi 2-3 minuty. Vše z oleje vyjmeme a ocedíme. Do pekáče přisypeme mouku a 1 minutu ji mícháme, aby se osmažila. Postupně přilijeme vývar a průběžně promícháváme, omáčku zredukujeme.

4

Do pekáče vrátíme maso, houbovou směs a přilijeme procezenou marinádu. Přidáme petržel a podle chuti sůl a pepř. Přikryjeme a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160 °C.

5

Podáváme ozdobené čerstvým tymiánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept