Zajíc v portskám víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc v portskám víně
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 35111 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Hříbky čerstvé |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
160 g | Šalotka |
125 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
900 ml | Vývar z hovězích kostí |
2 kg | Zaječí maso |
Marináda | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
150 g | Cibule |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
300 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 297,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Zaječí maso, Bobkový list, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí , Olej olivový, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zajíc v portskám víně postup přípravy receptu:
1 | Marináda: smícháme portské, olej, nakrájenou cibuli a bobkový list. Přidáme porce zajíce, v marinádě je několikrát obrátíme a necháme je 8 hodin v chladničce marinovat. |
2 | Vyndáme maso z marinády (marinádu uchováme). V pekáči rozehřejeme máslo s olejem. Když začne máslo pěnit, vložíme porce zajíce a zprudka je dohněda smažíme. Vyjmeme je a necháme okapat na papírových ubrouscích. |
3 | V pekáči vyškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme šalotku a dozlatova ji osmažíme. Vložíme houby a podusíme asi 2-3 minuty. Vše z oleje vyjmeme a ocedíme. Do pekáče přisypeme mouku a 1 minutu ji mícháme, aby se osmažila. Postupně přilijeme vývar a průběžně promícháváme, omáčku zredukujeme. |
4 | Do pekáče vrátíme maso, houbovou směs a přilijeme procezenou marinádu. Přidáme petržel a podle chuti sůl a pepř. Přikryjeme a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160 °C. |
5 | Podáváme ozdobené čerstvým tymiánem. |