Recept

Špagety s masovými koulemi

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 35112

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr třtinový
1 polévková lžíce Estragon
450 g Hovězí maso mleté
2 dl Hovězí vývar základní
1,5 dl Mléko polotučné
25 g Mouka pšeničná celozrnná
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
150 g Strouhanka
1,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
450 g Špagety

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 909 kcal
Kilojoule 3 802kJ
33% Sacharidy 120 g
32% Tuky 24 g
46% Sodík 918 mg
80% Bílkoviny 45 g

Špagety s masovými koulemi postup přípravy receptu:

1

Strouhanku nasypeme do misky, přidáme mléko a dáme 30 minut stranou, aby se vsáklo.

2

Rozpustíme v pánvi polovinu másla, přidáme mouku a smažíme 2 minuty. Přiléváme postupně hovězí vývar a pět minut povaříme. Vmícháme pokrájená rajčata, cukr, rajčatový protlak a estragon. Osolíme čtvrt lžičkou soli a povaříme 25 minut.

3

Ve větší míse smícháme maso, pokrájenou cibuli, papriku a mlékem nasáklou strouhanku a osolíme čtvrt lžičkou soli. Z hmoty utvoříme 14 koulí. Rozehřejeme olej v pánvi a zbývající máslo a osmahneme koule do hněda. Poté přeložíme do zapékací mísy, přelijeme rajčatovou směsí z pánve, přikryjeme a zapékáme v předehřáté troubě 25 minut.

4

Špagety uvaříme ve vodě s lžičkou solio na skus. Poté přecedíme a necháme okapat.

5

Hovězí koule vyndáme z trouby, necháme chvilku zchladnout a podáváme se špagetami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept