Recept

Sekaná z pohanky a čočky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35114

Ingredience

1 ks Cibule
42 g Droždí
1,5 kávová lžička Majoránka
300 g Pohanka
70 g Slanina vepřová
100 g Sýr Eidam cihla 30%
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
3 stroužek Česnek
200 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 629 kcal
Kilojoule 2 633kJ
24% Sacharidy 87 g
21% Tuky 15 g
37% Sodík 732 mg
60% Bílkoviny 34 g

Sekaná z pohanky a čočky postup přípravy receptu:

1

Promytou pohanku uvaříme v 6 dl vody na kaši. Když přijde k varu, snížíme teplotu a vaříme ji 30 minut.

2

Přebranou a promytou čočku zalijeme 4 dl vody a pomalu ji vaříme přibližně 15 minut do poloměkka. Poté pohanku a čočku scedíme z přebytečné vody a dáme do mísy.

3

Slaninu pokrájíme na malé kostičky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V pánvi si slaninu osmažíme dozlatova, škvarky ze slaniny vyjmeme a dáme k čočce. Na omastek ze slaniny dáme droždí, které za stálého míchání rozpustíme a vysmažíme (droždí je bez vody) a též přidáme k čočce.

4

Ještě doložíme nastrouhaný tvrdý sýr, sůl, majoránku, cibuli, prolisovaný česnek. Směs dobře promícháme a utvoříme z ní šišku. Těsto musí být tuhé a suché. Šišku sekané z pohanky a čočky přeneseme do zapékací mísy s pečícím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme přibližně 50 minut.

5

Upečenou sekanou nakrájíme na porce a podáváme ji teplou i studenou.

Poznámka

K teplé sekané z pohanky a čočky podáváme podle chuti čerstvou zeleninu, bramborovou kaši nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept