Recept

Minestrone s bílými fazolemi

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 35115

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Bobkový list
250 g Brambory
2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
350 g Cuketa
150 g Fazole bílé
200 g Hrášek
250 g Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
200 g Rajčata
150 g Rýže dlouhozrnná
100 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
2 l Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 719 kcal
Kilojoule 3 008kJ
27% Sacharidy 97 g
162% Tuky 122 g
103% Sodík 2 g
51% Bílkoviny 29 g

Minestrone s bílými fazolemi postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu dáme studenou vodu a na 12 hodin do ní namočíme fazole. Po 12 hodinách vodu slijeme, fazole necháme v kastrolu a přidáme čerstvou vodu. Kastrol zakryjeme poklicí a 90 minut vaříme na mírném ohni doměkka.

2

V hrnci rozpálíme olej, přidáme slaninu, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a vše osmahneme. Vložíme nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev, cuketu, celer, pórek, bobkový list a bazalku. Vše přelijeme studenou vodou a necháme 5 minut dusit.

3

Poté přilijeme zeleninový vývar, fazole, vše zamícháme a za občasného míchání vaříme 25 minut.

4

Vyndáme bobkový list, přidáme rýži a za občasného míchání vaříme 15 minut.

5

Nakonec přidáme nakrájená rajčata a hrášek a vše povaříme ještě asi 5 minut, osolíme, opepříme a podáváme posypanou nastrouhaným parmazánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept