Recept

Marinované jehněčí kotlety pečené

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35123

Ingredience

1,2 kg Jehněčí kotlety
150 g Máslo čerstvé
50 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Sůl
Na marinádu
1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,3 kávová lžička Kmín mletý
2 kávová lžička Majoránka
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 837 kcal
Kilojoule 3 502kJ
1% Sacharidy 5 g
93% Tuky 70 g
11% Sodík 221 mg
80% Bílkoviny 45 g

Marinované jehněčí kotlety pečené postup přípravy receptu:

1

Kotlety zbavíme tuku, osolíme, vložíme do marinády a pod fólií necháme přes noc v chladničce.

2

Marinádu připravíme smícháním prolisovaného česneku, papriky, kmínu, majoránky, citronové šťávy a piva.

3

Druhý den v pekáči rozpustíme máslo, přidáme olej a marinované kotlety osmažíme z obou stran. Poté je zalijeme marinádou a pečeme v předehřáté troubě, až jsou kotlety měkké.

4

Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept