Recept

Pečený králík na pivu se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 35125

Ingredience

100 g Brokolice
150 g Celer bulvový
1 ks Cibule
150 g Kedlubna
1,5 kg Králík
100 g Květák
150 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Petržel kořen
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 739 kcal
Kilojoule 3 090kJ
4% Sacharidy 16 g
39% Tuky 29 g
41% Sodík 827 mg
167% Bílkoviny 94 g

Pečený králík na pivu se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Králíka naporcujeme a potřeme česnekem utřeným se solí. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, kedlubnu oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nahrubo, květák s brokolicí rozebereme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na kousky.

2

Králíka vložíme do pekáče vymazaného máslem, přidáme zeleninu, opepříme, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je králík měkký.

3

Maso během pečení poléváme výpekem a je-li potřeba, podlijeme horkou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept