Králík dušený v pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík dušený v pivu
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35128 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
0,3 kávová lžička | Kmín mletý |
1,2 kg | Králík |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
60 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
700 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 211,2mg |
Draslík | 802,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 114,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Králík, Máslo čerstvé, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Králík dušený v pivu postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme, naporcujeme, osolíme a potřeme směsí prolisovaného česneku, papriky, kmínu a tymiánu. Cibuli nakrájíme na plátky. |
2 | V kastrolu zpěníme na másle s olejem cibuli, přidáme porce králíka, osmažíme ze všech stran, přelijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. |