Recept

Agnolotti a sýr Taleggio s majoránkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 35137

Ingredience

3 polévková lžíce Majoránka čerstvá
115 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Sýr Parmezán
400 g Sýr Taleggio
1 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná
Těsto pro výrobu vaječných těstovin
300 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 887 kcal
Kilojoule 3 711kJ
16% Sacharidy 59 g
76% Tuky 57 g
25% Sodík 494 mg
65% Bílkoviny 36 g

Agnolotti a sýr Taleggio s majoránkou postup přípravy receptu:

1

Těsto rozválíme a rozkrojíme na dva stejné díly. Sýr Taleggio nakrájíme na drobné kostičky. 10 kostiček rozložíme podél jedné dlouhé strany pruhu těsta. Kostičky okořeníme majoránkou a pepřem. Těsto kolem kostiček sýra potřeme trochou vody a obalíme. Poté poprášíme moukou.

2

Agnolotti rozložíme na utěrce tak, aby se k sobě nelepily. Lehce je posypeme moukou a necháme oschnout. Stejným způsobem zpracujeme zbývající těsto.

3

Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě 5 minut.

4

Mezitím necháme v pánvi rozpustit máslo.

5

Uvařené těstoviny slijeme, rozdělíme do talířů, pokapeme horkým máslem, posypeme nastrouhaným parmezánem a nakrájenou majoránkou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept