Recept

Pansotti s omáčkou a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 68 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 35140

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
2 hrst Sýr Parmezán
1 l Voda pitná
Těsto pro výrobu vaječných těstovin
300 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
3 ks Vejce slepičí
1 špetka Šalvěj sušená
Nádivka
1 hrst Bazalka
1 kávová lžička Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
150 g Sýr Parmezán
250 g Sýr Ricotta
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek
Omáčka
60 ml Olej olivový extra panenský
90 g Ořechy vlašské
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
125 ml Smetana čerstvá ke šlehání
0,5 kávová lžička Sůl
125 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,147 kcal
Kilojoule 4 799kJ
18% Sacharidy 64 g
106% Tuky 79 g
71% Sodík 1 g
84% Bílkoviny 47 g

Pansotti s omáčkou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Jako první připravíme omáčku a nádivku. V míse smícháme ricottu, nastrouhaný parmezán, nasekanou bazalku a petržel, oregano, utřený česnek a vejce. Dochutíme solí a pepřem a vše důkladně promícháme.

2

Jádra vlašských ořechů, česnek a olej vložíme do kuchyňského robotu a rozmixujeme na jemnou pastu. Během mixování přilijeme až 125 ml vody, aby byla omáčka řidší. Směs přendáme do mísy a přilijeme smetanu. Dochutíme solí a pepřem a promícháme.

3

Těsto připravíme smícháním surovin a vypracováním. Poté těsto rozválíme na délku 50 cm. Vyřízneme si 10 čtverců a do každého z nich umístíme trochu nádivky. Okraje kolem nádivky potřeme vody, poté čtverec přehneme tak, abychom získali trojúhelníky. Okraje stlačíme k sobě.

4

Pansotti rozložíme na utěrku, lehce poprášíme moukou a necháme oschnout. Postup opakujeme i se zbytkem těsta.

5

Těstoviny uvaříme v osolené vodě na 5 minut. Mezitím prohřejeme omáčku a vlijeme do mísy s naběračkou vody, ve které se vaří těstoviny. V pánvi necháme rozehřát máslo.

6

Uvařené Pansotti smícháme s ořechovou omáčkou. Pokapeme horkým máslem a promícháme. Můžeme servírovat posypané nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept